onsdag 15 juni 2016

Senaste transaktionerna

Senaste transaktionerna HM månadensaktie
Händelserika dagar nu! Börsen går inte sidleds längre utan åker nu mera utför inför en eventuell Brexit. Dessutom pågår fotbolls em och jag har otroligt mycket att göra på jobbet. Man behöver inte säga att dagarna flyger iväg och dessvärre blir mitt bloggande lidande. Det är fantastiskt kul att det är mycket som händer, men jag hoppas att tempot lugnar ner sig något framöver så jag har tid att skriva lite oftare om min resa mot ekonomiskt oberoende.

I oroliga tider som dessa när börsen visar röda siffror i stort sett varje dag så mår man som bäst när man är utdelningsinvesterare. Fina kvalitetsbolag går ner och man får chansen att köpa fler aktier till lägre priser. Därmed mer utdelning per investerad krona, svårt att klaga på det. Utdelningarna är pålitliga och fortsätter trilla in och ökar mitt framtida kassaflöde oavsett hur aktiekurserna rör sig.

I vanlig ordning har jag i och med lönen fyllt på med nya aktier utdelningsportföljen. Inga nya innehav utan har helt enkelt fortsatt att bygga på i de bolag jag redan äger med ytterligare aktier.


Månadens inköp


Jag ligger lite efter i redovisningen och nedan inköp gjordes redan den 27/5. Följande aktier inhandlades:Inköp utdelningsaktier, leva på utdelning


Det är alltså ovan svenska bolag som jag handlar varje månad. Jag beskriver hur jag tänker kring mina investeringar och hur jag investerar i mitt inlägg strategi del 2 Målet är att alltid sitta still i båten, så kallad Buy and Hold-strategi, men jag vill ju samtidigt ha så bra avkastning som möjligt så ibland krävs det förändringar. 


Månadens aktie


Förra månadens valde jag Kinnevik som den absolut bästa köpkandidat av alla aktier jag handlar i månadsvis. Denna månaden bjuder ju på riktigt fina köplägen i alla de aktier som jag listar här ovan. 
Inköp HM till utdelningsportföljen
Jag kan dock inte låta bli att tycka att H&M ser fantastiskt fint ut på dessa nivåer. H&M var ju månadens aktie bara för någon månad sedan, men sedan dess har den gått ner ytterligare och handlas idag för ca 242 SEK per aktie. Det känns helt overkligt tycker jag som följt börsen sedan förra finanskrisen. Jag har väldigt svårt att se att inköp på dessa nivåer skulle vara en dålig investering på en tidshorisont på +10 år. H&M handlas just nu till en direktavkastning på 4,03%! H&M  har ju som bekant inte sänkt sin utdelning på 43 år (!) och jag tror inte att de kommer tvingas göra det i framtiden heller, även om det går lite trögare nu. Utdelningstillväxten har inte varit den bästa de senaste åren med tanke på att H&M har haft det lite motigt, men på lång sikt tror jag att de kommer kunna leverera bra siffror, det är i alla fall min förhoppning.


Sammanfattning


Som de fortsätter att upprepa i Prata-Pengar-podden "köp när det gör som ondast" så är det precis vad vi i utdelningsstugan gör. Jag kommer fortsätta att handla aktier för alla de pengar jag lyckas spara ihop varje månad oavsett hur börsen rör sig. Det eftersom jag på sikt tror på de aktier jag investerar i och ekonomin i stort. 


Veckans köp ökade min årliga utdelning med 342,18 SEK. Sidan portfölj kommer att uppdateras i slutet av månaden för att spegla aktuella innehav.

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:


Följ mig också gärna på twitter och facebook.Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

8 kommentarer:

 1. Det där med att köpa när det gör som ondast tycker jag är ett märkligt talessätt. Menas det verkligen att "det gör som ondast att köpa" när börsen visar rött? Då gör det väl som minst ont i mina ögon. Ondare gör det ju att göra månadsköp när börsen rusat åt andra hållet:) Eller?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn,

   Jag tycker precis som du. Tror de syftar på att depåvärdet minskar och det gör "ont" för den otränade. Jag personligen tycker som sagt att det är mycket lättare att köpa när portföljen blöder.

   Må väl!

   Radera
 2. Hej!

  Intressant blogg! Jag hittade den för några dagar sedan och jag har till följd blivit inspirerad att satsa mer på utdelningsaktier i min portfölj i framtiden. Känns betydligt stabilare och mindre spänt än att hitta "börsraketerna" du skriver om i din bakgrund (även om man har haft turen att dra en vinstlott ;)). Det ska bli intressant att följa dig på din väg mot målet.

  Går det bra att fråga om du har något mer sparande utöver ditt aktieinnehav som du redovisar? Så som fonder eller pengar på sparkonto?

  Med vänlig hälsning
  Christofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cristofer!

   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen! Riktigt kul att höra att jag kan inspirera andra till ett långsiktigt sparande, det är lite det som är tanken med bloggen.

   Självklart går det bra att fråga, jag försöker vara öppen och transparant med allt som har med mitt sparande att göra. Gällande din fråga så har jag ett sparkonto där jag har tillräckligt med pengar för att överleva ca 2 månader, en buffert med andra ord. Detta för att inte behöva sälja någon aktie om jag skulle åka på någon oväntad utgift.

   Må väl!

   Radera
 3. Följer din blogg ofta o börjat med utdelningsaktier. Riktigt intressant o intressant att läsa din blogg. Sparar tyvärr inte så mycket som du gör fast jag skulle vilja,familj och en massa annat. Men undrar nu sparar i 4 aktier för tillfället. Tycker du man skall öka i dom fyra eller skall man sprida till några till o få mindre utdelning per aktie eller man skall få mycket av få..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mårten!

   Tack för din kommentar! Riktigt kul att läsa att du tycker bloggen är intressant.

   Som svar på din fråga så hade jag valt ett lite större antal än 4 aktier för att få en något större riskspridning. Jag förstår att det är svårt att spara så mycket pengar som jag gör just nu, men jag har ju ingen familj och liknande ännu. Beroende hur mycket du lyckas spara undan så hade jag kanske valt 10 aktier och köpt för minicourtage i dessa varje månad,kvartal eller år beroende då hur mycket pengar du lyckas avsätta. Alltså sparar du 500kr i månaden hade jag köpt en av alla aktier varje år och om du sparar tex 5000 kr hade jag handlat för minicourtage i alla aktierna varje månad.

   Du får känna efter själv hur många/få aktier du känner dig bekväm att äga och utforma din egna strategi efter det.

   Må väl!

   Radera
 4. Tjena!

  Jag undrar om du har något tips på vart man kan få tag i information om ett bolags utdelningshistorik där man på ett tydligt sätt kan se vad som är ordinarie utdelning och vad som är bonusutdelning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Där går jag dessvärre bet. Brukar mest använda mig av nasdaq.com och börsdata.se.

   Tror ingen utav dem har det du söker dessvärre.

   Tack för en bra fråga och vi kan hoppas att någon med lite mer kött på benen hoppar in och styr upp svaret.

   Må väl!

   Radera