söndag 7 januari 2018

Inkasserade Utdelningar - December 2017

Inkasserade Utdelningar - December 2017 Utdelningsstugan
God morgon där ute i stugorna! Nytt år och nya möjligheter! Jag sitter faktiskt just nu och filar lite på mina mål för 2018, men det inlägget får vänta till senare i månaden. Nu är det nämligen dags att redovisa hur många kronor i utdelning jag inkasserade under december. Utdelningarna har verkligen ramlat in i rasande fart under 2017 och som ni kommer bevittna längre ner i inlägget kan vi redan nu med 1 månad kvar av året bocka av ett av helårets mål!Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är lite svajig. Så länge man valt aktier av hög kvalitet som över tid kommer att klara av att öka sina vinster så borde också utdelningen till oss aktieägare stiga med snabbare takt än inflationen.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar dec 2017Utdelningar dec 2016
Johnson & Johnson (JNJ)197,92 SEKJohnson & Johnson (JNJ)188,57 SEK
Emerson Electric Co. (EMR)40,81 SEKEmerson Electric Co. (EMR)39,50 SEK
The Coca Cola Company (KO)81,26 SEKThe Coca Cola Company (KO)81,92 SEK
Realty Income Corp. (O)93,12 SEKRealty Income Corp. (O)47,28 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)59,61 SEKBoston Pizza Royalties. (BPF.UN)63,41 SEK
Starbucks Corp (SBUX)82,95 SEKStarbucks Corp (SBUX)75,22 SEK
Visa Inc. (V)14,72 SEKVisa Inc. (V)11,96 SEK
Microsoft Corp. (MSFT)49,45 SEKMicrosoft Corp. (MSFT)46,24 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)62,89 SEKNorthwest Healthcare. (NWH.UN)42,05 SEK
Qualcomm Inc. (QCOM)67,40 SEKQualcomm Inc. (QCOM)64,41 SEK
LVMH (MCP)79,68 SEKSwedish Match (SWMA)323,00 SEK
Union Pacific Corp (UNP)54,38 SEKUnion Pacific Corp (UNP)49,37 SEK
T. Rowe Price Group Inc (TROW)39,17 SEK
Totalt dec 2017943,41Totalt dec 20161 072,10

I december har jag alltså erhållit utdelning från totalt 12 stycken företag och totalt 943,41 SEK! Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för snart 2 år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med december 2016 då jag inkasserade 1 072,10 SEK i utdelning är detta alltså en minskning på 12,1%! Man skall inte dra allt för stora växlar av minskningen då Swedish Match som gav en extrautdelning förra året och det gjorde inte bolaget i år. Bortser vi från den uteblivna utdelningen så har det varit en fin ökning. Det är detta som är lite lurigt med att jämföra månad för månad. Bolag flyttar sina utdelningar eller delar upp dem på fler tillfällen vilket gör jämförelsen något missvisande, men jag försöker göra det bästa av det! Kollar vi de amerikanska aktierna så ser man att vissa, trots utdelningshöjningar under året, ändå minskat i utdelade kronor och det beror såklart på att dollarn gått ner mycket under året. Många bolag visar dock fin tillväxt och i det stora hela är jag såklart mycket nöjd med ökningen av utdelade kronor!


I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad december 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att det dessvärre blev en liten nedgång i december, precis som vi konstaterade ovan. Kollar vi för helåret så kan vi glädjande nog se att utdelningen ökat varje månad i år med endast tre undantag, mars, juni och nu även december då. Totalt för året har det varit en väldigt fin ökning! Ränta-på-ränta effekten är verkligen världens 8:e underverk! 

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 12 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 16 948,37 SEK i inkasserad utdelningar. Det innebär att jag just nu uppfyller 105,92% av målet! Boom! Vi slog ju egentligen målet för året redan förra månaden, men passar på att fira lite igen nu när jag kan konstatera att vi landade nästan en hel tusenlapp över målet! Med tanke på hur jag kämpade förra året och missade målet så känns det grymt skönt att klara av målsättningen i år. Nu får jag vässa pennan inför 2018 och sätta ett ännu mera offensivt mål!

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år december 2017 Utdelningsstugan


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål december 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Klarade ni årets utdelningsmål?


Må väl och ha en fortsatt härlig dag!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

11 kommentarer:

 1. Fina staplar. Kommer bli högre och högre för varje år som går. Snyggt!
  /Pappa betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa Betalar!

   Stort tack! Hoppas och tror precis som du att trenden kommer att hålla i sig!

   Må väl!

   Radera
 2. Ser i din portfölj att du har många fina bolag både i Sverige och USA. Hur tänker du som utdelningsjägare med bolag med så låga utdelningar som 0-3% DA. Du går miste om mycket pengar i form av utdelningar i väntan på att de ska höja år efter år istället för att köra på ca 20 aktier med DA på snitt 4-7%. Många av bolagen kommer aldrig att höja från säg 1-2% DA till 4-5% DA och under tiden missas massor av pengar. Många språkar på att bolagen växer och aktien stiger men utdelningen är ju det du ska leva på eftersom du aldrig kommer att sälja aktier så då spelar det ingen roll hur mycket aktien stiger i kurs. Inte hur dyr aktien är eller tillväxten per år om du förstår. Förstår om du tänker på att köra som en egen fond med att sprida risker men utdelningen blir lidande med det. Ju mer du får ut i utdelning ju fortare växer bollen. Menar inget illa bara nyfiken på hur du tänker. För många andra bloggare kör med högre DA på sina portföljer. Jag själv ligger på ca 4,8% DA i min portfölj.

  /Kör hårt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju inget rätt eller fel svar på den frågan du tar upp, utan det blir lite av en personlig preferens. Man kan ju enkelt simulera saken, för att se var den ena strategin slår den andra i längden. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  2. Tjenare! Kan faktiskt rekommendera boken Miljonär innan 30 och Pensionär innan 40 som jag tycker tar upp den här frågeställningen mycket fint med exempel :)

   Lev o må!

   Radera
  3. Hej Leva drömmen!

   Som sagt det finns inget rätt eller fel svar på denna frågan, men personligen så satsar jag mer på tillväxt än på hög direktavkastningen. Anledningen till det är att jag tror att det kommer ge mig den största totalavkastningen på sikt.

   Må väl!

   Radera
 3. Jorå. Hade som mål att nå 85 papp. Blev dryga sju till så skall inte klaga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Wow det är riktigt grymt! Du ligger ett par år före mig, men jag kan inte vänta tills man börjar närma sig 100K sträcket! Det kommer vara en mäktig milstolpe som du då antagligen passerar nästa år?

   Må väl!

   Radera
 4. Bra jobbat! Ser fram emot när jag kommer upp i dina siffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stort tack och det kommer gå snabbare än vad du tror!

   Må väl!

   Radera
 5. Glömde skriva att om man investerar som Kavastu så är tillväxten i bolaget det viktigaste eftersom han säljer aktien när den stigit till hans nivåer enligt hans hsi och olika andra faktorer.
  /Kör hårt

  SvaraRadera