söndag 8 oktober 2017

Inkasserade Utdelningar - September 2017

Inkasserade Utdelningar - Juli 2017 Utdelningsstugan
God morgon och välkomna till utdelningsrapporten för september! Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad och år för år. Nedan följer månadens rapport.


Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är lite svajig. Så länge man valt aktier av hög kvalitet som över tid kommer att klara av att öka sina vinster så borde också utdelningen till oss aktieägare stiga med snabbare takt än inflationen.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar sep 2017Utdelningar sep 2016
Visa Inc (V)11,79 SEKVisa Inc (V)9,45 SEK
Wal-Mart Stores Inc. (WMT)36,46 SEKWal-Mart Stores Inc. (WMT)33,75 SEK
Johnson & Johnson (JNJ)173,42 SEKJohnson & Johnson (JNJ)175,71 SEK
Microsoft Corp (MSFT)43,29 SEKMicrosoft Corp (MSFT)39,41 SEK
Emerson Electric Co. (EMR)38,31 SEKEmerson Electric Co. (EMR)36,22 SEK
Realty Income Corp. (O)83,93 SEKRealty Income Corp. (O)85,38 SEK
Qualcomm Inc. (QCOM)59,11 SEKQualcomm Inc. (QCOM)54,11 SEK
Trow Price Group Inc. (TROW)36,91 SEKTrow Price Group Inc. (TROW)32,42 SEK
3M Company (MMM)55,98 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)62,69 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)58,69 SEK
Castellum (CAST)652,50 SEK
Totalt sep 20171 313,08 SEKTotalt sep 2016466,25 SEK


I september har jag alltså erhållit utdelning från totalt 12 stycken företag och totalt 1 313,08 SEKJag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för snart 2 år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med september 2016 då jag inkasserade 466,25 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på 182%! En väldigt stor bidragande orsak till den stora ökningen är att Castellum valde att dela upp sin utdelning på två tillfällen. Därmed inkasserades en stor extra slant nu i september mot vad jag hade förra året. Det är det som är lite lurigt med att jämföra månad för månad. Bolag flyttar sina utdelningar eller delar upp dem på fler tillfällen vilket förstår jämförelsen något, men jag försöker göra det bästa av det! Kollar vi de amerikanska aktierna så ser man att vissa, trots utdelningshöjningar under året, ändå minskat i utdelade kronor och det beror såklart på att dollarn gått ner mycket under året. Det där kommer antagligen att jämna ut sig över tid. I det stora hela är jag såklart ändå nöjd med tillväxten!


Via länken hittar ni utdelningsrapporten för september 2016

I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad september 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att det blev en fin ökning i september i år om vi jämför med förra året. Kollar vi för helåret så kan vi glädjande se att utdelningen ökat varje månad i år förutom i mars. Ränta-på-ränta effekten är verkligen världens 8:e underverk!

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 9 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 13 863,57 SEK i inkasserad utdelningar i år. Det innebär att jag just nu uppfyller 86,65% av målet. Vi har fortfarande 3 månader kvar av 2017 att sammanställa så jag är väldigt hoppfull att jag skall klara av årets mål!

Efter nio månader ligger jag alltså nu en bra bit före takten för att klara av målet. Jag inväntar dessutom utdelningar från både Wallenstam och Atlas Copco nu i oktober och sedan kommer H&M med en utdelning i november. Dessutom rullar det hela tiden in utdelningar från mina amerikanska aktier. Det ser med andra ord väldigt bra ut!

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år september 2017 Utdelningsstugan


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål september 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under september?


Må väl och ha en fortsatt härlig dag!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

10 kommentarer:

 1. Hur tänker du på courtage med amerikanska aktier? Du har väldigt många olika nordamerikanska aktier. Försöker du köpa när Avanza kör courtagefritt?

  Jag har börjat investera i USA, även om mitt fokus är investmentbolag som ger utdelningar.
  Men jag kommer till en början bara höja i Johnson&Johnson för att öka utdelningen samtidigt som jag håller courtaget nere genom att minska antalet köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Vid köp av amerikanska aktier så försöker jag handla för minst 3600 SEK för att courtaget då skall bli 1 USD, alltså så lågt som möjligt. Om Avanza kör courtagefritt så passar jag absolut på att köpa lite extra då.

   Låter som att du har en bra strategi! Kör på så kommer snöbollen rulla på av sig själv om ett par år!

   Må väl!

   Radera
 2. Du fick en riktigt fin September ser jag. Fick själv runt 400 kr, större delen tack vare Castellum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pacemaker!

   Stort tack! Ja det blev över all förväntan för mig med inkasserade kronor i september, mycket tack vara Castellum även här.

   Kul att du delar med dig av din resa! 400 SEK var ungefär den summan jag själv inkasserade i utdelning förra året i september.

   Må väl!

   Radera
 3. 1249 kr i utdelningar i september för mig. Kommer precis uppnå mitt mål med 40.000 kr i utdelningar för 2017.

  SvaraRadera
 4. Hej Ekonomitankar!

  Då landade vi väldigt nära varandra. Du ligger dock några år före mig i totalt sparande. Riktigt grymt med 40k i utdelning! Vad blir målet för 2018?

  Må väl!

  SvaraRadera
 5. Hej. Jag är ganska ny på börsen och jag har en liten grundläggande fråga. Hur ser jag när och hur mycket utdelning olika bolag ger?
  Tack för en grym blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petter,

   Tack för din kommentar och din fråga. Jag brukar använda borsdata.se för att se ett bolags nyckeltal och utdelning, men det går också att se direkt via Avanza om du klickar på aktien. Gällande utländska bolag så brukar jag googla på "bolagets namn" + dividend för att hitta datan.

   Må väl!

   Radera
 6. Hur kan jag på ett smidigt sätt vilka dagar det är utdelning samt går det få fram en rapport i excelformat från Avanza över utdelningarna?? //Precis börjat spara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Roger!

   Tack för din kommentar och fråga. Jag tror inte Avanza har någon sådan funktion dessvärre. Stefan Thelenius blogg har några verktyg du kan kika på, men jag matar in det mesta manuellt.

   Må väl och stort lycka till!

   Radera