lördag 10 juni 2017

Senaste transaktionerna - Maj 2017


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
God morgon på er ute i stugorna! Denna veckan tog jag mig friheten att ta ledigt måndagen och fick alltså en försmak på friheten med 4-dagars ledighet. Det var verkligen skönt och något som jag absolut skall unna mig oftare om ett par år när snöbollen växt sig ytterligare starkare. En viktig nyckel till att en dag kunna leva på utdelningar och få fler fria dagar ute i naturen är att hela tiden fylla på utdelningsmaskinen med nya byggstenar. Så det har jag också gjort denna månaden..


Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 26,27 och 30 maj.Senaste transaktionerna


Utdelningsstugans senaste aktieköp maj 2017Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det i vanlig ordning en hel massa transaktioner. Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

Vi kan också se att jag plockat tillbaka in hela innehavet i Realty Income Corp (O). Jag sålde ju i höstat av halva mitt innehav i bolaget för att jag ville sprida risken i mina "high yield" bolag. Inlägget med motiveringen hittar ni här.

Nu tyckte jag det var hög tid att köpa tillbaka hela positionen då jag vill ha en viss viktning mot hög direktavkastning i portföljen och Realty Income har haft det lite motigt ett tag. Affären visade sig bli riktigt bra då jag sålde Realty Income på en kurs på USD 62,46 och nu köpte tillbaka den på USD 55,09. Dollarkursen var även den mycket lägre vid det här köptillfället. I kronor betyder det att jag fick tillbaka samma antal aktier till hela 1 285 SEK lägre kostnad. Då är både courtagekostnad och valutaväxlingen inräknat. Jag kan egentligen bara sammanfatta det som att, "ibland har man tur".

Nedan kan ni se mina köp och säljtillfällen i Realty Income Corp.


köp sälj Realty income corp utdelningsstugan


Detta blev en lyckosam affär, men ni behöver inte oroa er jag planerar inte att bli en "swingtrader" utan kommer fortsätta att investera på samma sätt som tidigare och bara sälja vid extrema bolagshändelser som påverkar bolagets fundamentala kvalitet.


Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Jag valde i och med köpet i Realty Income Corp åter igen att höja upp belåningen i portföljen. Jag har flera gånger tidigare skrivit att jag vill ha en belåning i portföljen och jag tyckte nu att det öppnades upp ett bra läge att båda höja direktavkastningen i portföljen och också öka belåningen.

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med ca 846 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

10 kommentarer:

 1. Hur ser du på brick and mortar döden i USA på grund av Amazon och hur det kan påverka Realty Income?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det var en klurig fråga. I dagsläget känner jag mig inte orolig för Realty Income, men det är såklart inte omöjligt att det blir utkonkurrerade i framtiden.

   Tack för din kommentar och må väl!

   Radera
 2. Har köpt Nobina, Ocean Yield, Sdipteck pref. Sålde Telia, en gammal surdeg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen!

   Kul med lite köp i aktier som jag inte själv äger. Intressanta bolag och skönt att du äntligen blev av med Telia.

   Må väl!

   Radera
 3. Hej! Gillar din blogg o sparar själv i aktier sedan en tid tillbaka. Vad tror du om min tänka utdelningsportfölj:
  Investor, Kinnevik, HM, Assa Abloy, Astra Zeneca, Nobina, Castellum, Hemfosa, Nordea, Intrum Justitia, Axfood, Cloetta, Skistar, Skanska.
  I framtiden ska jag även ha en portfölj för utländska innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar och riktigt kul att höra att du gillar bloggen!

   Jag tycker att det ser ut att vara en riktigt bra och stabil utdelningsportfölj! Finns potential till en hel del tillväxt i flertalet av bolagen och jag äger de flesta utav dem själv också i min portfölj, vilket tyder på att jag också tror på dem!

   Lycka till och må väl!

   Radera
 4. Kommer du ha någon bloggträff i Göteborg iår? Vore kul utbyta erfarenheter och tankar kring ekonomisk frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Avkastaren,

   Jag håller med om att det hade varit roligt att träffas och prata aktier, men jag planerar inte att anordna någon aktie/bloggträff i Göteborg.

   Må väl!

   Radera
 5. Heej har du alla dessa aktier i en KF eller en ISK ? Och spelar det nån roll i vilket konto man har aktierna på ? Tror att skatten blir detsamma va

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex,

   Tack för din kommentar. Jag äger alla mina aktier i en KF för att källskatten automatiskt skall betalas tillbaka till mig.

   Må väl!

   Radera