onsdag 30 december 2015

Utdelningar December 2015

Sammanställning av inkasserade utdelningar i December 2015
Varje månad kommer jag att posta en uppdatering på de erhållna utdelningar för föregående månad. Eftersom bloggen startades först nu i december 2015 så blir detta min första utdelningsrapport.

Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter på sidan Utdelningar.

2015 har varit ett roligt och mycket lärorikt år för mig. Jag har inkasserat mina första utdelningar och har lagt om min strategi till just utdelningsinvestering. Mycket tack vare alla de otroligt bra ekonomibloggare som redan finns där ute. De som bidragit med störst inspiration är helt klart Dividendmantra och Lundaluppen,
dessvärre har båda nyligen slutat att blogga av olika anledningar. Jag skulle kunna "namedroppa" hur många bloggare som helst, men jag nöjer mig istället med att hänvisa till min blogglista här till höger där alla de bloggare jag följer finns med.

Utdelningarna för december nedan är inte den högsta månaden hittills, men fortfarande en betydande summa för mig. Utan vidare presentation:

Utdelningar december 2015


 • Johnson & Johnson (JNJ) – 164,66 SEK
 • Emerson Electric Co. (EMR) – 36,31 SEK
 • The Coca Cola Company (KO) – 70,19 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 81,03 SEK


 • Totala utdelningar för december 2015: 352,19 SEK

  Det ger en totalsumma på 7173,49 SEK för helåret eller 598 SEK per månad. Pengar jag inte har behövt arbeta för! Jag tycker att det har gått fantastiskt fort att redan vara uppe i en sådan hög summa som extra inkomstkälla. Jag började på allvar att investera i utdelningsaktier vid januari detta året och har alltså redan nu ovanstående siffror att presentera. 


  Jag har inget att jämföra ovan siffror med nu eftersom jag startade med strategin i januari i år och jag inkasserade mina första utdelningar först i Februari. Det kommer att bli roligt att kunna jämföra månad för månad under nästa år hur utdelningarna förhoppningsvis har växt från detta årets siffror. Detta är en utav de största faktorerna för mig att jag startat denna bloggen just för att kunna följa min utveckling.   Månadens utdelningar täcker 4,6% av Decembers totala utgifter. Visst det är en liten, liten droppe i havet än så länge, men alla måste börja någonstans och jag är övertygad om att ovan siffror kommer se klart mycket bättre ut inom en inte allt för långt framtid. Jag har planterat ett litet frö nu som skall få många år på sig att växa. Detta tillsammans med återinvesterade utdelningar och nyinsättningar kommer få ränta-på-ränta effekten att göra underverk i framtiden.

  Jag är extremt motiverad och hungrig på vad 2016 har att erbjuda. Jag skall försöka upprätthålla en så hög sparandegrad som det bara går för att kunna tillsätta så mycket nytt kapital som möjligt. Alla utdelningar kommer att återinvesteras och förhoppningsvis kommer vi att se flera utdelningshöjningar av de innehav som jag redan äger. Ni kan se min portfölj på sidan Portfölj som kommer att uppdateras månadsvis.


  Ett mål som jag hade inför 2015 var att jag skulle inkassera minst 6000 SEK i utdelningar, ett snitt på 500 SEK i månaden, och det har jag med ganska god marginal passerat. Nu har jag sett målet på 12 000 SEK inför nästa år och det blir helt klart en tuffare utmaning! Mina mål för nästa år hittar ni på sidan Mål här ovan.


  Photo Credit: sscreations

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar