söndag 29 oktober 2017

Senaste Transaktionerna - Oktober 2017


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
God morgon på er alla där ute i stugorna. Idag är en fantastisk fin morgon i Göteborg och solen skiner så starkt den bara kan i oktober. Nedan presenterar jag mina senaste transaktioner jag gjort under månaden nu när nya friska slantar från lönearbetet har blivit inkasserade. Som ni kommer se nedan i listan över transaktioner så fick jag verkligen feeling och blev inspirerad av 40procent20år medverkan i #Pratapengar -podden. En hel drös nya kvalitetsbolag in i portföljen!
Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 25 oktober.

Senaste transaktionerna

senaste transaktionerna oktober utdelningsstugan
senaste transaktionerna oktober utdelningsstugan
Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det väldigt många fler transaktioner än vad jag brukar göra under en månad. Hela 29 st blev det när jag summerar alla köp och som sagt en hel den nya bolag in i portföljen. Mer om det längre ner.

Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

Det blev inget köp i USA denna månaden heller och det är för att jag nu hittat så många bolag i Sverige som jag gillar och därmed räcker inte pengarna till för att handla på andra sidan havet. Jag är dock mycket nöjd med alla de bolag jag fyller på i varje månad och jag kommer fortsätta fylla på i alla bolag ovan varje månad. Undantagen kommer vara Fortnox och Homemade och det är på grund av att jag ej kan utnyttja Mini-courtage på dessa köp då de är listade på mindre listor.


Kommentar till transaktionerna


Som jag skrev direkt i inledningen så blev jag väldigt inspirerad av 40procent20års medverkan i podden Pratapengar. 4020 är en person jag pratat om tidigare på bloggen och han har varit en av de största anledningarna till att jag började investera. Ni hittar hans twitter här, blogg här och hans tjänst borsdata.se här. Jag rekommenderar alla att följa honom och använda tjänsten borsdata.se. Medverkan i podden #Pratapengar var också riktigt bra så jag rekommenderar alla att lyssna på det också.

Efter hans medverkan i podden så publicerade han nedan bild på twitter:

4020 på twitter

Innan ovan transaktioner så ägde jag 6 av 15 bolag i listan ovan. Efter denna veckans transaktioner så äger jag 14 av 15 bolag! Jag tittade med andra ord igenom alla bolagen ovan och jämförde dem mot mina investeringskriterier. Som ni förstår så klarade nästan alla av dem testet och nu finns de, om än mycket små poster i min portfölj. Jag gillar även att George, som 4020 egentligen heter, sa under podden att han inte tyckte man skulle begränsa sig till ett visst antal bolag så länge det är bra aktier. Ett uttalande som passar väldigt bra på min strategi och antalet bolag i min portfölj.

Följande bolag är nya i portföljen, mycket tack vare 4020! Alla bilder nedan är hämtade från borsdata.se som jag inte har något samarbete med utan tipsar om för att de är en så bra tjänst som alla borde använda. Länkarna nedan går direkt till Avanza och ger mig några kronor i provision om man signar upp som ny kund.

Garo


Garo analys

Fenix OutdoorAQHomeMaidFortnoxAAKAxfoodPandora
Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med ca 823 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

 1. Tack för ett bra inlägg, lyssnade på episoden med 4020 och verkligen ett bra avsnitt! För min del blev det köp i Skanska, Axfood, Swedbank, Industrivärden och XACT Högutdelande.. och lite mer kommer det nog bli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olle!

   Ja det var ett grymt avsnitt med 4020! I mitt tycke det bästa hittills med Pratapengar. Låter som stabila inköp!

   Tack för att du delar med dig och ha en härlig helg!

   Radera
 2. Spännande blogg. Jag kommer att följa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bombmattan,

   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. Jag skall kika in din blogg också och lägger till dig i min länklista till höger.

   Må väl!

   Radera