tisdag 29 augusti 2017

Senaste transaktionerna - Augusti 2017


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
Hoppas ni har det bra där ute i stugorna! I Utdelningsstugan så rullar det nu på i det normala efter semestrar och lite tid ifrån bloggen. Dags att hitta tillbaka till rutinerna och sparandet. Nedan presenterar jag månadens transaktioner som skedde i samband med lönen förra månaden.








Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 27 och 31 juli.

Senaste transaktionerna


Utdelningsstugans senaste aktieköp augusti 2017



Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det i vanlig ordning en hel massa transaktioner. Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

Denna månaden blev det inget köp i USA eftersom sparandet gått lite sämre under sommaren och jag vill inte öka på belåningen i för snabb takt. Även utdelningarna är lite mindre i denna period så jag avvaktar helt enkelt tills nästa månade med att fortsätta min investering där.


Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med ca 356 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?



Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.



Stöd bloggen genom att dela detta:



Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

2 kommentarer:

  1. Fina köp! Bara låta snöbollen rulla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Frihetsmaskinen!

      Tack för kommentaren. Yes det är planen :)

      Må väl!

      Radera