lördag 15 juli 2017

Senaste transaktionerna - Juni 2017


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
God morgon på er ute i stugorna! Här kommer en ovanlig sen uppdatering på vilka aktier jag köpte förra månaden efter uppesittarkväll. Jag har jobbar 12h dagar ett par veckor nu på jobbet och därmed har mitt bloggande blivit lidande. Det är tråkigt, men nu när det är lördag så får jag äntligen chansen att skriva lite igen!Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 26 och 7 juni.

Senaste transaktionerna


Utdelningsstugans senaste aktieköp juni 2017Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det i vanlig ordning en hel massa transaktioner. Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

I USA fortsatte jag att fylla på i 3M som jag ganska nyligen initierade en position i. Detta blev mitt andra köp i bolaget och bolaget har ni en vikt på ca 1,8% i portföljen. 3M är verkligen ett bolag som jag gillar och kan tänka mig att fylla på ytterligare i.

3M gick att se i min film USAs 10 Stabilaste Utdelningsaktier. Där ger jag en kortare presentation av bolaget. Vid detta inköpstillfället hade 3M en direktavkastning på ca 2,4%. Med tanke på att de har ett snitt på att höja utdelningen med ca 10% per år så tycker jag att det är ett bra köpläge.

Här kan ni även läsa om när 3M fanns med på min aktiebevakningslista och en mer utförlig analys.Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med ca 441 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer:

 1. Kul se att din portfölj växer liksom utdelningen. Jag tänker lika och gillar ränta på ränta effekten.
  Jag har köpt Axfood och ökat i Skanska igår, efter vinstvarningen, så nu steg Skanska en plats i storlek som du kan se till höger på min blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för kommentaren. Låter som två kloka inköp, både Axfood och Skanska finns på min bevakningslista och inte omöjligt att de hittar in i portföljen framöver.

   Må väl!

   Radera
 2. Hur tänker du kring courtaget, är det inte 0.25% enl prislista mini?

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jo det stämmer, men Avanza avrundar till närmsta 400-kronors intervall och som jag skrev ovan så är brytpunkten på 597 SEK och du betalar då endast 1 SEK i courtage.

  Svårt dock att helt lyckas handla för den summan när aktierna måste handlas i heltal, men det är i alla fall vad jag strävar efter.

  Må väl!

  SvaraRadera
 4. Hej. Bra och intressant blogg.
  Hur ser dina transaktioner ut i juli 2017 hittills, nu när börsen backat en del?
  Mvh
  Philip

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Philip,

   Jag har fortsatt att fylla på i samtliga aktier precis som i inlägget ovan. Inköpet utanför Sverige lutar som att det landar på LVHM. Må väl!

   Radera